אנליסט נתונים או דאטה אנליסט כמו שרגילים לקרוא לו בתעשייה הוא אחד התפקידים הנחשקים ביותר בעולם ההייטק. חשוב להבין שכדי להיות אנליסט נתונים יש ידע שצריך לרכוש ותכונות מסוימות שכדאי שיהיה לכם אותם. אם גם אתם רוצים לקחת חלק בתחום הזה, אנחנו כאן כדי לספר לכם מי בדיוק האנשים שמתאימים לתפקיד הזה.
מהו אנליסט נתונים
אנליסט נתונים כפי שניתן להבין מהשם שלו הוא מי שיודע להפיק מתוך בסיס נתונים גדול מידע מסוים. הקושי הגדול בניתוח נתונים הוא בהתמודדות עם כמות מידע רבה, לעיתים כזו שאין לנו יכולת להתמודד איתה בכלים רגילים. מה שאנליסט נתונים עושה הוא שימוש בכלים מהעולם של התכנות והאלגוריתמיקה על מנת להפיק את המידע הנחוץ מתוך בסיס הנתונים.
הפקת המידע נעשית בעזרת מיון, חיפוש וסינון מדוקדק כאשר לאנליסט יש שני תפקידים מרכזיים. התפקיד הראשון הוא להחליט מה המידע שרלוונטי, ועל אלו חלקים אפשר לוותר. התפקיד השני הוא לוודא שמתוך המידע הרלוונטי אף פרט לא נעלם מהמפה. מדובר על תפקיד מורכב, אולם הביקוש אליו הוא גדול מאוד.
הביקוש לאנליסט נתונים
הביקוש בעולם ההייטק לאנליסט נתונים נמצא בשמיים ויש לכך סיבה טובה. על מנת שארגון או חברה יוכלו להשתפר הם חייבים לבצע ביקורת עצמית. בעולם שבו אנחנו חיים לא קשה להשיג מידע, ובכל חברה המידע נצבר בצורה אוטומטית. כל מה שנשאר זה רק להוציא ממנו את התמונה הרלוונטית, וזה בדיוק המקום שבו נכנס אנליסט נתונים.
העובדה שלתפקיד הזה יש ביקוש כל כך גבוה הופכת את המשכורות שמקבלים בו לגבוהות מהממוצע בשוק. זו הסיבה שהרבה אנשים מתעניינים האם גם הם היו יכולים להשתלב בתור אנליסט נתונים בתעשייה. אנחנו כאן כדי לעזור לכם לענות על השאלה הזו.
ידע מוקדם
לא משנה כמה אדם מסוים חכם או בעל כישרון לתחום, בלי הידע הנדרש אי אפשר להיות דאטה אנליסט. כיון שהעבודה נעשית בסביבת טכנולוגית כל מי שרוצה לעסוק בתחום חייב לדעת כיצד לכתוב קוד בצורה יעילה ואיך לפתח אלגוריתמים מסוימים. כמובן, לא כל הידע מגיע בבת אחת, אולם ידע מוקדם בתחומים הללו יכול להוות עבורכם מקפצה נהדרת לתפקיד אנליסט נתונים.
חשוב להבין שידע ומקדם הוא לא תנאי הכרחי, וגם אם בגיל מסוים אתם עדיין לא יודעים איך לתכנת זה לא אומר שלא תוכלו להיות דאטה אנליסטים מובילים. עם זאת, זה כן מחייב אתכם לפנות למקום שבו תוכלו לקבל הכשרה מתאימה בתחום.
הכשרה מתאימה
כאשר אנחנו מדברים על הכשרה מתאימה לאנליסט נתונים, אפשר לחלק את סוגי ההכשרות לשני סוגים עיקריים. הסוג הראשון הוא הכשרה נקודתית שנועדה לתת לכם את הכלים המתאימים על מנת להיות אנליסט נתונים בתעשייה. ההכשרות הללו בדרך כלל נעשות בצורה ממוקדת, ובמהלכן תכירו את הכלים השונים שיאפשרו לכם להשתלב בתפקיד כמו קורסים אונליין.
הסוג השני של ההכשרות הוא באקדמיה. אמנם לא ניתן ללמוד תואר באנליזת נתונים אולם יש הרבה תארים שיספקו לכם את המידע הדרוש. התואר הקלאסי ביותר בהקשר הזה הוא תואר במדעי המחשב, אולם ישנו תואר בתחום שנקרא מדעי הנתונים והוא ממש משיק לעולם של דאטה אנליסט. בנוסף, לימודי סטטיסטיקה, או תואר במתמטיקה גם יעניקו לכם נקודה פתיחה טובה לכניסה לתחום.
יכולת חשיבה מחוץ לקופסה
בלי קשר להכשרה לעצמה, יש כמה תכונות שכדאי שיהיה לכם אם אתם מתכננים להיות דאטה אנליסט. אחד הדברים הוא היכולת לחשוב מחוץ לקופסה. בהתמודדות עם האתגרים שיש בעולם הדאטה, לא תמיד הכלים המקובלים מספיקים לנו ויש צורך לפתח משהו שעדיין לא קיים. בהקשר הזה למי שיש ראש יצירתי יכול להיות יתרון גדול בעבודה בתור דאטה אנליסט.
בהקשר הזה עולם הדאטה מזכיר עולמות אחרים של תכנות שבהם כדי לפתור בעיה אנחנו צריכים להמציא משהו חדש. כמובן שיש הרבה פיתוחים קיימים שבהם אנחנו יכולים להשתמש אולם אנליסט טוב הוא זה שיודע להביא משהו שובר שוויון, כלומר משהו שאף אחד אחר עוד לא חשב עליו וכך לפתור בעיה סבוכה.
לא להיבהל מעבודה סיזיפית
בתור מי שעובדים עם כמויות גדולות של מידע, העבודה לא תמיד תהיה זוהרת. במקרים רבים אתם עלולים לשבת במשך זמן רב בניסיון לפתור בעיה אחת, והפתרון לא תמיד יגיע במהירות. זה המקום שבו נדרשת מכם היכולות לעבוד בצורה סיזיפית, לנתח את הטעויות שלכם ולהבין מהי הדרך שבה כדאי ללכת על מנת לפתור את הבעיה.
אוריינטציה טכנולוגית
למרות שחלק ניכר מהעבודה של מדען נתונים היא בחשיבה, בסופו של דבר צריך להוריד את כל התובנות לעולם הפרקטי וזה נעשה בסביבה טכנולוגית לחלוטין. בתור מי שרוצים להיות דאטה אנליסט, חשוב שתהיה לכם גישה טובה לטכנולוגיה כדי שתוכלו להשתמש ביעילות בכלים שהעולם הזה מציע לכם. חשוב גם שתהיה לכם את היכולת להתרגל לעבודה עם מערכות חדשות.
לסיכום
דאטה אנליסט הוא מי שמנתח נתונים ומפיק מהם מידע רלוונטי. כדי להיכנס לתחום הזה יש צורך לרכוש ידע מסוים, וניתן לקבל אותו או אם יש לכם ניסיון בתחום או אם תלמדו קורס דאטה אנליסט בנושא. ישנם תארים באקדמיה שגם הם יוכלו לעזור לכם להשתלב בתחום. הכישורים הנדרשים בתחום הם היכולת לחשוב מחוץ לקופסה וכמובן לא להיבהל מעבודה שיכולה לפעמים להיות סיזיפית.